woensdag, november 15, 2023

A Man Called Otto - Marc Forster

A Man Called Otto op IMDb (7,5)
 A Man Called Otto op Moviemeter (3,47)

Heb er even tegenaan gehikt om deze te kijken, maar heb er achteraf geen spijt van. Heb me goed vermaakt met deze remake, die weliswaar een duidelijk andere sfeer heeft dan de originele boekverfilming maar die toch geloofwaardig overkomt. 

Otto is moe. Levensmoe, zo blijkt. Na het overlijden van zijn vrouw kan hij zijn draai niet meer vinden: de reorganisatie op zijn werk pakt niet goed uit en de veranderingen in zijn woonwijk maken hem boos en recalcitrant. Iedereen kan een sneer verwachten als hij niet goed parkeert, als hij gereedschappen wil lenen of als hij andere dingen niet netjes binnen de lijnen kleurt. Otto kan het allemaal niet handlen en wil uit het leven stappen om op die manier weer met zijn vrouw herenigd te zijn.

Op licht komische wijze ervaren we dat zijn onhandige zelfmoordpogingen steeds mislukken en dat hij ondertussen op steeds contactueler voet komt te staan met zijn buren: de nieuwe overburen verstrekken hem eten en willen hem op de kinderen laten passen. De fitnessbuurman wil dat hij bij hem komt eten, het oudere buurtstel wil dat hij de ontstane ruzie bijlegt en weer normaal in contact treedt. Otto wil niet, maar u weet vast wel hoe dit gaat lopen. 

Met : Tom Hanks, Mariana Trevino, Rachel Keller, Cameron Britton

FIN - song : Rita Wilson - Till you're home

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...