zondag, november 26, 2023

Passengers - Rodrigo Garcia

Passengers op IMDb (5,8)
 Passengers op Moviemeter (2,84)

Niet te verwarren met de gelijkname sciencefictionfilm van enkele jaren later en eigenlijk ook niet van dat kaliber. Wel zaten er net zo veel ongeloofwaardige elementen in, waardoor - ik moet het toegeven - ik aan het einde wel verrast werd door de plottwist. En dat is natuurlijk een pré, het pleit voor deze verder niet heel bijzondere film. 

Psychiater Claire wordt vanwege haar specialisme "rouwverwerking" ingeschakeld na een groot vliegtuigongeluk. Het is haar taak om de inzittenden te behoeden voor een trauma, hetgeen ze middels groepsgesprekken aangaat. Uit die gesprekken trekt Claire de conclusie dat er iets anders is gebeurd dan de officiële lezing van de vliegmaatschappij vertelt. Hoewel waarheidsvinding niet haar taak is, gaat Claire zich hier toch stukje bij beetje mee bezig houden.

Een van de cliënten vergt daarbij speciale aandacht: Eric lijkt in het geheel geen last te hebben van het ongeluk, sterker nog: hij staat plots euforisch in het leven omdat hij blijkbaar het geluk heeft gehad het te kunnen navertellen. Hoewel Claire moeizaam tot hem doordringt omdat hij helemaal geen behandeling wenst, pelt ze langzaam toch het beschermingslaagje van hem af. Dat gaat niet zonder risico: hun contact wordt steeds inniger, veel inniger dan haar beroepsethiek toe laat. 
Samen met Eric ontrafelt Claire stukje bij beetje het échte verhaal, althans : het verhaal van de passagiers dat het verhaal van vliegmaatschappij en verzekeraars tegenspreekt. Op naar het conflict.

Met: Anne Hathaway, Patrick Wilson, David Morse, Andre Braugher, Dianne Wiest

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...