zondag, november 05, 2023

The November Man - Roger Donaldson

The November Man op IMDb (6,3)
 The November Man op Moviemeter (3,02)

Het lukt mijn vrouw altijd wonderwel om er op bankhang-filmavondjes haar favoriete actieheld (of gewoon: mooie man. Of in haar woorden: de meest charmante acteur op deze wereld) er tussendoor te drukken. Zo schoven wij opnieuw aan bij een Pierce Brosnan-film, u kunt raden wie er blij op de bank zat. En ik doe lekker mee hoor, ik kan 's man tongue-in-cheek humor altijd wel waarderen. Dat heeft ie na zijn James Bond-reeks nog best lang volgehouden.

The November Man. Als die langs geweest is, leeft er niets meer. Peter Devereaux verdiende deze bijnaam na zijn jarenlange ondergrondse dienstverlening voor de CIA. Talloze operaties vakkundig geleid, mensen opgeleid met wisselend succes maar nu officieel met pensioen, relaxend aan het meer van Lausanne. Dat had ie gedroomd.

Zijn oude geliefde Natalia blijkt in Rusland in een lastig parket te zijn beland. Ze heeft belastend materiaal over de presidentskandidaat Arkady Federov in haar bezit. Dat materiaal is zo brisant dat het levensbedreigend is om er over te praten, het is dus zaak dat Devereaux haar over de grens weet te helpen. Dat lijkt even te lukken: hij weet haar weg te smokkelen uit de Doema maar een sluipschutter zit een succesrijk vervolg in de weg. Zij overlijdt maar weet met haar laatste woorden nog net Devereaux te informeren bij wie hij de rest van de kennis moet halen. 

Peter weet dat zijn geliefde vermoord is door zijn oud-collega's en zweert wraak. Hij raakt in contact met hulpverlener Alice, die hem de weg moet leiden naar de informante. Een riskante route want de CIA zit hem op de hielen, zijn oud-leerling Mason voorop. Het gaat allemaal om tijd: er vallen veel slachtoffers waarbij beide partijen hun best doen om uit elkaars handen te blijven. Ondertussen verkrijgt Devereaux meer informatie over handel en wandel van zijn oude werkgever, hetgeen de kluwen alleen maar explosiever lijkt te maken. 

Met: Pierce Brosnan, Luke Bracey, Olga Kurylenko, Bill Smitrovitch, Lazar Ristovski, Will Patton

FIN - song : Aloe Blacc - Ticking Bomb

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...