zondag, november 26, 2023

The Miracle Club - Thaddeus O'Sullivan

The Miracle Club op IMDb (6,3)
 The Miracle Club op Moviemetter (2,94)

Lekkere feelgood met een stevig dramatisch randje. Ons gebracht door een stevig setje ervaren acteurs, die met zichtbaar plezier hun onverenigbare karakters op elkaar loslaten. Linney, Bates en uiteraard Smith moeten het fijn gehad hebben op de set, het is aan de film af te zien. 

Dat ervaren we aanvankelijk nog niet: Chrissie - middelbare leeftijd - keert naar haar dorp terug om de begrafenis van haar moeder bij te wonen. Ze is overduidelijk lang weggeweest en had daar ook overduidelijk haar redenen voor. De wake voor haar moeder is stil, er is niemand. Dat is best gek want haar moeder was geliefd en had goede vriendinnen. 

Die blijken allemaal elders in het dorp te zijn: er is die avond een contest in het dorp waarbij de winnaars een ticket kunnen krijgen voor een geplande bedevaartreis naar Lourdes. Als Chrissie daar de zaal binnenstapt, zijn de blikken van deelnemers en bezoekers veelzeggend. Helemaal op spanning komt het dorp als Chrissie ook gewoon in de Lourdes-bus stapt, het door haar moeder aangeschafte ticket in de hand. Terwijl meerdere reizigers een eigen goede reden hebben om in Lourdes op zoek te gaan naar een wonder, is Chrissie op zoek naar vergeving, de reden van haar vertrek destijds moet maar een keer op tafel. 

Met : Laura Linney, Maggie Smith, Kathy Bates, Agnes o'Casey, Stephen Rea, Mark o'Halloran 

FIN - song : Edmund Butt- I missed you

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...