vrijdag, december 08, 2023

Book Club: The Next Chapter - Bill Holderman

Book Club- The Next Chapter op IMDb (5,6)
 Book Club- The Next Chapter op Moviemeter (2,26)

Tuurlijk, je kunt er niet echt kwaad op worden (want ik gun iedereen haar pleziertje) maar echt: sommige films hoeven niet gemaakt te worden. Je hoeft niet per se een vervolg te maken op een redelijk succesvolle film. En al helemaal niet als je geen enkel origineel idee hebt wat je dan in dat script moet stoppen. Formulewerk maar dan om 30 seconden voor 12 ingeleverd. Hun tekst oplepelende actrices (die toch echt elk hun eigen staat van dienst hebben), compleet voorspelbaar script en dan ook nog eens een bij vlagen slechte Photoshop-montage. Feelgood zoals het niet bedoeld is. 

De vier dames (al vijftig jaar met elkaar bevriend) worden opgeschrikt door het nieuws dat Vivian een nieuwe lover heeft binnengehengeld. Ze heeft zelfs trouwplannen. Het speelse voorstel van de anderen om dat in het buitenland te vieren en dan eindelijk die langverwachte reis naar Italië te maken, valt weliswaar in goede aarde maar Vivian acht he tniet opportuun om haar aanstaande partner niet mee te nemen op een eerste reisje. Vriendlief vindt het allemaal best, de dames kwebbelen wat maar ook u vermoedt het al: ze gaan dus wél. Rome, Venetië , Toscane. 

Nou nou, wat een avonturen beleven de dames toch onderweg: opmerkingen van jongemannen, koffers gestolen, contact met de politie, oude liefdes tegenkomen en een lekke band. Een lekke band! Maar goed, het gaat uiteindelijk toch richting trouwceremonie, want die schalkse meisjes hebben stiekem geregeld dat de nieuwe partner van Vivian gewoon naar Italië komt! En nog meer. Hihi!

Met: Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen, Candice Bergen, Don Johnson, Andy Garcia, Craig T. Nelson, Giancarlo Giannini

FIN - song : Bette Midler - Mambo Italiano

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...