dinsdag, december 26, 2023

Sundown - Michel Franco

Sundown op IMDb (6,6)
 Sundown op Moviemeter (3,19)

Zo, dit was goed zeg. Minimale middelen, maximaal effect. Aan de korte kant, en dat is tegenwoordig een pre. Meesterlijke rol van Tim Roth, die optimaal gebruik maakt van zijn vermogen om zowel sullig als vilein over te komen. 

Cocktails, luchtbedden, zonnestoelen: de familie neemt het ervan. Vanuit het verre Londen trokken ze naar de gouden stranden van Acapulco. Alice is blij dat Neil mee is gekomen, zo bekent ze hem. Op deze manier kan hij wat aandacht aan de kinderen besteden terwijl zij af en toe lichtjes aan het werk is. Neil is de gelatenheid zelve. 

Een droevig telefoontje verandert alles: moeder is naar het ziekenhuis overgebracht, op stel en sprong pakt de familie de koffers en haast zich naar het vliegveld. Nog in de taxi krijgen ze te horen dat moeder overleden is. Dat is nog niet de laatste schok: op het vliegveld blijkt Neil zijn paspoort niet bij zich te hebben, waardoor Alice met de kinderen alvast vooruit reist. 

Vanaf dat moment krijgen we een andere Neil te zien: hij ontspant, gaat helemaal niet op zoek naar zijn paspoort maar boekt gewoon een ander hotel en zet zijn strandvakantie voort. Dusdanig opvallend de toerist uithangend dat de jonge Bernice opzichtig naar zijn aandacht hengelt. Neil vindt het allemaal best, aanvankelijk stelt hij telefonisch de familie gerust ("ja, ik moet naar de ambassade maar die is pas maandag open") maar daar is hij op zeker moment ook klaar mee. Heel langzaam ontvouwt zich het web van geheimen dat Neil met zich meedraagt. 

Met : Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua LariosGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...