zaterdag, december 16, 2023

De openbaring - Chris W. Mitchell

De openbaring op IMDb (5,4)
 De openbaring op Moviemeter (2,84)

Nu de besmettingsaantallen weer oplopen en ik net mijn tweede boosterprik binnen heb, leek me dit de juiste tijd om deze film alsnog te gaan bekijken. Covid-19 is bijna 4 jaar na dato nog niet weg, hoewel het niet meer de gekte teweeg brengt die het in 2020 wel deed. 

Wanneer de neurotische Jacob hoort en leest van het naar Europa trekkende corona-virus neemt hij direct een besluit: hij gaat de komende tijd bij zijn moeder inwonen om haar te beschermen. Zijn vader is nog niet zo lang geleden overleden en hij meldt zijn moeder dat hij het niet zou kunnen verdragen ook haar te verliezen. 

Moeder is een broodnuchtere vrouw die het allemaal niet zo'n vaart ziet lopen maar "het is toch je zoon, he". Ze accepteert dus dat hij haar thuis opsluit, dat hij boodschappen bij de deur laat bezorgen en dat ze ramen en deuren gesloten moet houden. Zelfs haar dochter Magda is niet welkom bij Jacob, vooral niet omdat juist zij een groot risico vormt vanwege haar werk op de IC-afdeling van het ziekenhuis. 

De eerste weken gaat het nog wel aardig maar al snel nadert de zomer en er is nog geen zuchtje buitenlucht in beeld voor moeder. Terwijl Jacob zich avond na avond verder ingraaft op internetfora en steeds meer complottheorieën voor waar gaat aannemen, gaat Magda in verzet. Ze staat voor de deur en wil haar moeder spreken. Jacob is des duivels en denkt de touwtjes strenger te moeten aantrekken. Daarvoor gaat hij eerst om raad op internet. Met verstrekkende gevolgen.

Met : Victor Löw, Leny Breederveld, Monic Hendrickx, Peter Bolhuis

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...