vrijdag, december 01, 2023

Jägarna 2 (aka False Trail-the Hunters 2) - Kjell Sundvall

Jägarna 2 op IMDb (6,5)
 False Trail op Moviemeter (3,43)

Vooral aangeklikt omdat acteur Peter Stormare bij mij sinds zijn indrukwekkende "Small Town Murder Songs" weinig kwaad meer kan doen. En dan krijg je in deze film de betrouwbare Rolf Lassgard er nog bij, een Scandinavische topacteur die zelden teleurstelt. Daarmee heb ik ook direct de pluspunten van de film wel gehad, want verder is het allemaal niet bijzonder. 

Tegen zijn zin wordt rechercheur Erik Bäckström teruggeroepen naar zijn oude regio, om daar een moord te helpen oplossen. Een aanvankelijk vermiste vrouw wordt dood gevonden in de bossen, er blijken rare rituelen op haar te zijn losgelaten. Aan Erik de taak om de lokaal wat onervaren politie te helpen bij het vinden van de dader(s). 

Hij keert niet graag terug naar zijn oude woonomgeving omdat er in het verleden onplezierige dingen zijn voorgevallen in zijn familie. Het gedrag van zijn vader leidde uiteindelijk tot de zelfmoord van Erik's broer, daar zit een stukje onverwerkt verleden in. Dat de partner van zijn broer uiteindelijk hertrouwde met Torsten, de lokale politiesheriff, maakt het geheel nog complexer, vooral omdat hij weet dat haar zoon Erik nogal wat verwijten maakt over de dood van zijn vader, Erik's broer.

Hoewel Erik zich in de zaak probeert vast te bijten, valt deze familiaire complexiteit hem zwaar. Helemaal door het dubieuze gedrag van Torsten die voortdurend probeert de zaak naar zijn hand te zetten en voor de simpelste oplossing te gaan. Erik is volhardend.

Met: Rolf Lassgard, Peter Stormare, Annika Nordin, Kim Tjernström

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...