zaterdag, december 16, 2023

Dark River - Clio Barnard

Dark River op IMDb (5,8)
 Dark River op Moviemeter (2,87)

Hoewel deze geen al te hoge waardering oogst op de filmsites heb ik me er prima mee vermaakt. Schitterende plattelandsbeelden, een complex plot en een uitstekende acteerprestatie van Ruth Wilson, die ik zo langzamerhand goed kan waarderen om haar eigenwijze rolkeuze. Ze is zelden sympathiek in haar karakters, maar weet er steeds wel een mooie onderhuidse spanning in aan te brengen. Voor mij voldoende elementen om de film te waarderen.

Wilson speelt de energieke Alice, een jonge vrouw die na jaren terugkeert op de boerderij waar ze opgroeide. Vader is overleden en Alice weet dat haar broer onvoldoende bedrijfsmatig denkt om de kop boven water te kunnen houden. Maar er is meer..

Broerlief reageert aanvankelijk agressief op de terugkeer van zijn zus: waar ze al die tijd was gebleven en waarom ze het nu wel denkt aan te kunnen? Inmiddels weten wij middels flashbackbeelden de achtergrond van zijn vragen: in haar jonge jaren is Alice stelselmatig misbruikt door haar vader waar ze pas van los kwam door daadwerkelijke alle banden door te snijden. Broer Pete denkt dat ze nooit helemaal van haar verleden los kan komen, hij ziet haar argwanende entree in het huis waar het allemaal gebeurde. Daarnaast bestrijdt hij haar visie dat zij degene is die de zakelijke kant van de boerderij moet gaan organiseren, terwijl Pete de betere boer is. Het knalt en het knettert tussen die twee, waardoor ze niet alleen op de boerderij maar ook bij de notaris tegenover elkaar komen te staan.

Met : Ruth Wilson, Jonah Russel, Sean Bean

FIN - song : PJ Harvey & Harry Escott - An acre of land

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...