zaterdag, februari 09, 2013

Dorfpunks- Lars Jessen

Dorfpunks op IMDb
Stel je de vroege jaren 80 voor. Stel je een Duits dorpje voor aan de Oostzeekust. Stel je een groep vrienden van een jaar of 18, 19 voor.
Hebben we beeld? Dan voel je ongeveer de atmosfeer van deze film. Een groep jongens die zich stierlijk verveelt, die zich te buiten gaat aan het genieten van punkmuziek en die, om diezelfde verveling te verdrijven, uiteindelijk zelf maar een band begint. Ondanks onkunde en her en der onwil.

Het verhaal vertelt eigenlijk de coming-of-age van Roddy, die natuurlijk weg wil uit dit dorp en die eigenlijk échte muziek wil maken en verder wil dan het punkraggen. Hij wordt daarbij gevoed door de lokale kroegeigenaar die hem muziek laat horen van Captain Beefheart en Zappa tot aan jazz-iconen.

Dát is wat er bij mij vooral van deze film blijft hangen: de ultra lekkere soundtrack met Stranglers en Siouxsie & the Banshees en nog veel meer;. Dát , en het anarchistisch tijdsbeeld.

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...