maandag, februari 25, 2013

Safe House - Daniel Espinosa

Safe House op IMDb

Dit is helemaal niet mijn type films, maar ik ga wel mn best doen er iets goeds over te zeggen.

Eerst en vooral: Denzel Washington speelt goed en geloofwaardig een afvallige CIA-agent. 
Dan: het script laat het lang in het midden of Tobin Frost (Washington) een egoistische hufter is of een man met -naast het nodige eigenbelang - ook nog nobele bedoelingen.

Minpunten zijn er legio: te veel schieten, te veel achtervolgingen, te veel wonderbaarlijke ontsnappingen.
Te veel ongeloofwaardigheid in de hoofdlijn van het plot ook: no way kun je me overtuigen dat geheime diensten all over the world plotseling samen gaan werken als er iemand is die een lijst met de corrupte geheime dienders van over de gehele wereld heeft. Dus.

Verhaal is simpel: Matt Weston is huisbewaarder in een safe house, plekken die de CIA overal ter wereld heeft ingericht om gevangenen tijdelijk onder te brengen om ze stiekem te kunnen verhoren en martelen.
Uitgrerekend in zijn rustige huissie komt de CIA-vijand nummer 1 binnen, onder begeleiding. Die begeleidiing wordt op zn beurt weer belaagd door anderen die Frost ook willen hebben. Ontsnappingen, hergroeperingen etcetera volgen. Tussen Frost en Weston groeit begrip. 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...