zondag, februari 17, 2013

Ha-Buah (The Bubble) - Eytan Fox

The Bubble op IMDb
Bij mij doen ze het altijd wel, films over het Israëlisch- Palestijns conflict. Los van mijn eigen mening: deze films zijn er - van beide zijden- doorgaans op gericht het nutteloze van (de) oorlog te laten zien, van verheerlijking zoals in sommige Hollywoodjes is geen sprake.

In "The Bubble" draait het om een viertal jongeren, waarvan 3 aan Tel Aviv- zijde en één van Nabloes-kant. Je bent jong, je bent homo. Dat kan. Maar dat betekent voor mensen in Tel Aviv heel andere (en veel ruimere) keuzes dan voor die eenzame jongeman in Nabloes.
Die laatste staan aan de grond genageld als hij in een jonge grenswacht een zielsverwant ontdekt. Hij gaat hem achterna als de man bij een actie zijn persoonsbewijs laat vallen.
In de vaart der volkeren direct opgenomen, in Tel Aviv is men hip en ruimdenkend en soms zelfs links en voor vrede. Hij treft het. Maar moet terug, want zijn zus trouwt.
Bij terugkeer valt hij qua geaardheid door de mand en de problemen stapelen zich op. Pas dan komen - door de verschillende leefomstandigheden - ook de politieke om de hoek kijken.

Razend knap gemaakt met prettige acteurs en olijke maar betrokken bijrollen. Was geen straf om uit te zitten, deze

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...