donderdag, maart 27, 2014

De l'autre coté du Périph - David Charhon

De l'autre coté du Périph op IMDb
Kun je als acteur een groter eerbetoon krijgen dan dat ze een rol voor je scripten die helemaal gebaseerd is op je vorige?
Omar Sy, de hilarisch onaangepaste thuiszorg-hulp in "Intouchables" , overkomt het in deze film.
Men dacht dat het wel leuk zou zijn als ie opnieuw iemand van dubieuze komaf zou spelen, die zich moet meten in de dagelijkse (Parijse) grote-mensen-wereld.
In dit geval is hij een krabbelende, niet heel geloofwaardige, politieagent die komt uit de slechte wijken rondom Parijs, gelegen aan de andere kant van de randweg (De "Periph" uit de titel).
Bij toeval stuit hij op een moord, bij toeval krijgt hij daar te maken met een snobistische rechecheur die aanspraak aan het maken is op hogere politionele en juridische functies en die dit moordzaakje duidelijk te min vindt.
Ze moeten volgens het principe "good cop, bad cop" met elkaar optrekken. Ze moeten elkaar dus van afstoten uiteindelijk leren aantrekken. En ze moeten die moord oplossen, op de vrouw van die belangrijke industrieel die toch ook in zoveel duistere zaakjes verwikkeld lijkt.

Vermakelijk doch vederlicht.

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...