vrijdag, maart 14, 2014

Hypnotisören (The hypnotist) - Lasse Hallström

The Hypnotist op IMDb

Vrouwlief kende het boek al, anders had ik deze film waarschijnlijk nooit aanschouwd. Maar omdat ik al een vrij lange periode zelden teleurgesteld wordt door wat er uit Scandinavië komt, ben ik behoorlijk blanco voor deze Jens Lapidus-verfilming gaan zitten.

Bij vlagen sterk geacteerd verhaal, vooral de speler van de titelrol (Mikael Persbrandt , o.a. van "In a better world") komt sterk geloofwaardig over als de gecompliceerde slapeloze man die te hulp wordt geroepen na een  - gruwelijk woord op zich - familiedrama. Vader, moeder en dochter worden doodgestoken, zoonlief wordt zwaargewond gevonden. Om toch enigszins te kunnen reconstrueren, roept de inspecteur een hypnotiseur erbij, wellicht dat het onderbewuste van de jongen wat klaarheid kan geven over het gebeurde.
De hypnotiseur verwerkt in de tussentijd ook nog eens een relatiecrisis, hetgeen extra gecompliceerd wordt als zijn gezin bij de eerdere moordpartij betrokken raakt. Krijgt men de waarheid boven tafel en de dader achter slot en grendel?

Lastig verhaal, minder bloederig dan het hierboven lijkt overigens, met een ietwat simpel doch spannend einde. Wel voldoende, maar ook niet hartstikke goed.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...