vrijdag, maart 30, 2018

Billy - Theo Maassen

Billy op IMDb (6,4)
Hoewel niet van vlees en bloed is Billy toch de hoofdpersoon van deze film. Billy is een pop. Een handpop. Een buikspreekpop. Zijn "baasje" Gerard boekt er grote successen mee: hijzelf als de sullige Joris Goedbloed die hij ook in werkelijkheid is, Billy als de sarcastische, negatieve en botte criticus. Zalen lopen vol, boekingen af en aan, de wereld aan zijn voeten.
Maar er knaagt iets: Gerard raakt geen moment los van Billy en wordt zelf helemaal niet gezien, door niemand. Als de mooie Belinda contact met hem zoekt, veert hij op maar opnieuw blijkt dit niet om hem maar om Billy te gaan. De dame raakt opgewonden door de pop, niet door de mens erachter.
Gerard takelt af, raakt verstrikt in zijn gevoelens. Met hulp van de lieve buurvrouw neemt hij een doortastend besluit: Billy gaat weg, in de kluis, het wordt tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Hij legt zijn eigen liedjes voor aan de manager, die verschrikt zijn goudmijntje ziet wegvallen. Inderdaad zijn de publieke reacties op de nieuwe Gerard heel slecht, hij wordt weggehoond. De roep om Billy blijft. En wordt sterker. De vraag is of Gerard capituleert. En zoja: hoe?

Met : Bruno van den Broecke , Christine de Boer, Ellen Parren, Ruben van der Meer


Geen opmerkingen: