zaterdag, maart 24, 2018

The Handmaiden (aka Ah-ga-ssi) - Chan-Wook Park

The Handmaiden op IMDb (8,1)
Aziatische erotiek, het is voor sommigen een pleonasme. In de filmwereld komen nu langzamerhand ook titels naar buiten in dit genre, nog geen half jaar gelezen zag ik bijvoorbeeld het vergelijkbare "The Concubine".  Deze titel is veelgeprezen en hogelijk gewaardeerd, zelf kom ik niet zo ver maar vervelend was het allemaal niet.

De film is een triptiek: in drie verschillende delen wordt hetzelfde verhaal verteld van een lastige driehoeksverhouding. Het is aan de kijker om te interpreteren welk verhaal hij voor waar houdt want het draait allemaal om list, lust en bedrog.

Er is een armlastig meisje dat in dienst treedt bij een rijke dame die last heeft van waanbeelden. Althans, zo is het aan de dienstmeid verteld door een slinkse vent die haar inzet om de rijke dame tot een huwelijk te verleiden, zodat hij het geld kan opstrijken en de dame richting inrichting kan wegzetten.
Er is een rijke dame die erotische verhalen vertelt aan hunkerende mannen. Een van die mannen is een vent die met haar het complot aangaat om te vluchten van haar dominante vader. Daartoe wil hij de dienstmeid inzetten om die - onder de naam van de rijke dame- op te laten nemen in een inrichting en vervolgens onder diens naam te trouwen en de wijk te nemen.
Er is een slinkse kerel die dames tegen elkaar opzet om er zelf heel veel beter van te worden maar die heeft gerekend buiten de erotische spanning die tussen de beide dames ontstaat wanneer zij een baas-knecht verhouding krijgen.
En er is een vader met een dubieuze rol, die manipuleert in deze driehoeksverhouding , dit alles ter verhoging van zijn eigen geile voyeursgenot.

Snapt u er iets van? Nee? Snap ik dan op mijn beurt weer wel. Moet je de film maar kijken.

Met : Min-Hee Kim , Jung-Woo Ha , Jin-woong Jo , Tae-Ri Kim


Geen opmerkingen: