zaterdag, juni 23, 2018

Rules don't apply - Warren Beatty

Rules don't apply op IMDb (5,7)
Charmante film. Niet heel best, maar wel onderhoudend. Dat komt voornamelijk door de wervelende verschijning van Lily Collins (dochter van meneer Phil) en een parade van beroemde acteurs (Annette Bening, Alec Baldwin, Martin Sheen, Warren Beatty zelf). Het verhaaltje zelf is van een suikerzoete romantiek, maar ik heb me niet verveeld.

Marla heeft net de kersverse titel "Miss Appelbloesem" binnengesleept en een carrière in Hollywood. We praten begin jaren 60. Ze trekt naar de filmwereld om te proberen door te dringen tot de hofhouding van Howard Hughes, de excentrieke miljardair. Deze laat bij zijn studio hordes jonge meisjes aanrukken om auditie te doen voor zijn filmproducties. De dames worden uitstekend gefaciliteerd: krijgen woonruimte, een privé-chauffeur, het ontbreekt hen aan niets. Echter: wanneer ze opgeroepen worden is nog volstrekt willekeurig , net zoals de kans dat ze meneer Hughes zelf treffen. Deze treedt immers slecht zelden uit zijn zelfverkozen isolement.
Marla moet lang wachten op haar kans en bouwt in de tussentijd een fijne band op met haar chauffeur. Het Hughes-personeel wacht ontslag wanneer ze iets intiems opbouwen met de aspirant-actrices, maar dat er tussen Marla en Frank iets gaat ontstaan, voelen we kilometers van te voren aankomen. En u snapt: net als dat zo ongeveer ontbrandt, ontstaat ook het eerste contact tussen Marla en de miljardair/zakenman/excentriekeling/zonderling. En dat contact is voor beiden verbazingwekkend openhartig.

Met : Lily Collins, Alden Ehrenreich , Matthew Broderick, Warren Beatty

Geen opmerkingen: