zaterdag, juni 23, 2018

The Last Son (a.k.a. Chappaquiddick) - John Curran

Chappaquiddick op IMDb (6,8)
Het klinkt misschien raar, maar ik weet nog dat ik hier over las. Als klein jongetje verslond ik de Aanzien van …-reeks die mijn vader in de kast had staan. De naam Chappaquiddick klonk als een songtitel, maar is een open zenuw in de geschiedenis van de beroemde familie Kennedy. Een van de vele, inderdaad.

Het is juli 1969, er zijn Amerikanen onderweg naar de maan. Ondertussen likt het land de wonden van de moorden op twee broers van de Kennedy-clan, respectievelijk John F in 1963 en Bobby in 1968. Doordat broer Joe al eerder verongelukte , is Edward (Ted) Kennedy de laatste overgebleven zoon van de Ierse emigranten-clan. Edward mist de brille van zijn broers, maar is desondanks doorgedrongen tot de Senaat. Sterker nog, hij overweegt zich te kandideren voor de rol van president, eigenlijk om het glorieuze werk van zijn broers af te maken.
Ted is eigenlijk meer van de rock-n-roll kant van het leven en drinkt, feest en flirt. Op een van die avonden ontmoet hij het voormalige campagneteam van broer Bobby en hij spreekt hen toe: we zijn één familie en we're running for president. De drank vloeit rijkelijk, te rijkelijk zoals blijkt.
In de auto op weg naar de veerboot mist Ted een bocht en belandt met de auto in het water bij Chappaquiddick. Hijzelf weet uit de auto te geraken, maar assistente Mary Jo Kopechne blijft achter. Hij krijgt de dame niet verlost en ze verdrinkt.
Wat volgt, is totale paniek. Ten eerste moet hij verhullen dat hij echt schuldig is (roekeloos rijden) , ten tweede moet hij zorgen dat zijn senator-functie en zijn kandidatuur niet in gevaar komen. Alle advies is welkom, zelfs van zijn weerbarstige oude vader. Welk scenario is het veiligst? Welk alibi, welk verhaal moet Ted vertellen? Een inkijkje in politieke en juridische machinaties krijgen we, de naam Kennedy krijgt vele balletjes aan het rollen.

Met : Jason Clarke, Ed Helms , Kate Mara , Bruce Dern

Geen opmerkingen: