zondag, juni 24, 2018

Everybody wants some - Richard Linklater

Everybody wants some op IMDb (7,0)
Heb meerdere Linklater-films gezien (met de Before-reeks en Boyhood als ijzersterke hoogtepunten) maar deze film brengt mij wij weinig beroering. Ik mis zijn bespiegelende en analystische blik in het verhaal, het is me iets te eendimensionaal.

Het verhaal draait om Jake, een eerstejaarsstudent die vanwege zijn bijzondere kwaliteiten een baseball-scholarship krijgt. Hij komt niet op de campus terecht, maar in een set van twee woonhuizen die volledig zijn ingericht voor de club die het baseballteam van de universiteit naar ongekende hoogten moet doen stijgen.
We stappen de film in een drietal dagen voor de start van het nieuwe schoolseizoen: de studenten zijn in het geheel nog niet bezig met de leerstof, het draait vooral om de dames en de drank. Uiteraard worden de eerstejaars uitgeprobeerd door de ouderen, Jake staat keurig zijn mannetje en blijkt in trek bij de dames. Hij kiest echter niet voor de makkelijke weg want hij heeft zijn zinnen gezet op een van de "moeilijkere" dames. Deze is niet zo zeer een dancing queen als wel bezig met het opstarten van een artistieke opleiding. Jake moet gaan kiezen: de druk van de groep of zijn individuele keuze voor een interessant, intelligent én ook nog eens mooi meisje. Over enkele uren begint het schooljaar.

Met : Blake Jenner, Juston Street, Zoey Deutch

Geen opmerkingen: