donderdag, juni 21, 2018

The 15.17 to Paris - Clint Eastwood

The 15.17 to Paris op IMDb (5.1)

U was mij even kwijt, ik had even een break. Heerlijk aan de andere zijde van de wereld gezeten. En zowaar in het vliegtuig enkele films kunnen kijken. Waarvan akte.

Hij wilde het graag verfilmen, dit waargebeurde verhaal. Clint Eastwood heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een radicale patriot die maar al te graag het all-American-hero verhaal verteld. Want trots op zijn land en landgenoten, deze man. Kan allemaal best , maar de film is niet om aan te zien. Wellicht komt dat doordat het erop lijkt dat hij de echte hoofdpersonen van deze gebeurtenis gebruikt als de acteurs van zijn verhaal. Het zijn vast hele stoere rechtgeaarde jongens, maar acteren is een ander chapiter. Vooral hun inbreng maakt de film amateuristisch, ik kan het niet anders zeggen. Jammer van een man die ook sterke dingen als "Gran Torino' maakte.

Het verhaal in het kort: drie jeugdvrienden maken een rondreis door Europa. Voordat ze die reis maken, zien we de aanloop van hun vriendschap, hun jeugdproblemen en hun vastberadenheid om iets voor hun land te betekenen. Tijdens hun Europa-trip pakken ze op een gegeven moment de trein van Amsterdam naar Parijs. In die Thalys stapt ook een crimineel die van plan is wat mensen neer te schieten in de trein. Gelukkig -spoiler alert - weten onze helden hem te overmeesteren voordat de man ernstige schade kan berokkenen. Schouderklopjes, medailles, einde verhaal.

Met : Alek Skarlatos, Anthony Sadler, Spencer StoneGeen opmerkingen: