donderdag, juni 21, 2018

The Disaster Artist - James Franco

The Disaster Artist op IMDb (7,5)
Schitterende film. Pijnlijk grappig, bij vlagen over the top. Onwaarschijnlijke acteerprestatie van James Franco, onmogelijk om niet voor deze rol te vallen.

Greg wil het gaan maken in Hollywood. En daar heeft hij veel voor over. Hij ontmoet Tommy, een vreemdeling met hetzelfde ideaal. Samen trekken ze naar de filmstad , samen proberen ze kleine opdrachtjes binnen te harken. Greg is een goed uitziende jongen, met kleine stapjes lukt het hem om her en der voor de camera te staan. Tommy echter ziet elke deur voor zich dicht slaan. Niet zo gek als je bedenkt dat hij gespeend is van elk talent, hij is helaas de enige die dat zelf niet in ziet.
Uiteindelijk weet Tommy overtuigend aan Greg duidelijk te maken dat de enige manier om het echt te maken in deze bizarre maatschappij er eentje is van zelfdoen: Tommy besluit een script te schrijven en dan maar zelf de film te gaan maken.
Ze vinden een aantal acteurs bereid, ze investeren en gaan van start. Al snel blijkt dat Tommy de hele crew op de zenuwen werkt door zijn afwijkende meningen en dito houding. Maar toch: de film komt er. In grote spanning wachten de heren af hoe de ontvangst is. De zaal zit vol, het licht gaat uit en het doek gaat leven.

Met : James Franco, Dave Franco, Seth Rogen


Geen opmerkingen: