maandag, augustus 23, 2021

Emperor - Mark Amin

Emperor op IMDb (5,6)
 Emperor op Moviemeter (2,89)

Te matig gebracht om de kijker in te pakken, maar interessant is dit op waarheid gebaseerde verhaal wel. 

Een smet op de recente geschiedenis van de mensheid: slavernij. Het basale principe dat alle mensen gelijkwaardig zijn, werd er met voeten door getreden. Precies daarom worden verhalen over opstand en ontsnapping aan dit onmenselijke juk altijd al snel heroïsch en komen ze altijd goed binnen. 

Zo ook het verhaal van Shields Green, een afstammeling van Afrikaanse prinsen wiens familie echter ook op de Amerikaanse plantages belandden. Shields is een slimme man die onder het voor slavernij-begrippen milde bewind van zijn baas verantwoordelijkheden draagt voor het reilen en zeilen van de oogst. Als de baas echter door gokschulden zijn plantage kwijt raakt, wordt Shields al snel geconfronteerd met de nieuwe eigenaar en vooral met diens rechtlijnige bedrijfsleider GRady. De weinige privileges worden Shields afgepakt, hij krijgt opeens de ruwe en onmenselijke behandeling die zovelen al eerder ten deel viel. 

Als diezelfde onderknuppel op een dag Shield's zoon betrapt op het lezen van een boek en hem daarvoor met zweepslagen straft, is voor vader Shields de maat vol. Hij komt verhaal halen, maar dat loopt al snel uit de hand en in de schermutselingen brengt hij Grady en diens collega's om het leven. Vluchten! 

Een lange tocht begint , een tocht die ook niet zonder gevechten kan , waardoor steeds meer plantage-eigenaren belang hebben bij het oppakken van de opstandige Green. Men huurt premiejager Luke McCabe in, die de achtervolging inzet. Wanneer Green aansluiting vindt bij de abolitionisten, de groep die zich inzet voor het opheffen van de slavernij, lijkt hij nog maar net uit handen van McCabe te blijven maar beseft hij te laat dat hij zich nu in een groep bevindt die nog veel meer de toorn oproept van de machthebbers. Een confrontatie kan niet uitblijven. 

Met : Dayo Okeniyi , Ben Robson, James Cromwell , Bruce DernGeen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...