maandag, augustus 16, 2021

The Farewell- Lulu Wang


 The Farewell op IMDb (7,6)

The Farewell op Moviemeter (3,37)

Bitterzoete familiefilm over de Chinese Billi die zich als een vis in het water voelt in het drukke westerse leven in New York. Ze is tweede-generatie-immigrante , haar ouders hangen nog veel meer aan de oude Chinese tradities dan zij doet. 

Alles verandert als de familie te horen krijgt dat Billi's oma, de überschattige Nai Nai, ernstig ziek blijkt te zijn en nog maar kort te leven heeft. Er is daarbij een groot probleem: oma zelf verkeert in onwetendheid, zij krijgt de diagnose die haar familie wél wordt verteld zelf niet te horen. Oma moet worden beschermd, het zou beter zijn als zij zich geen zorgen maakt. 

De Amerikaanse familie wil eigenlijk zo snel mogelijk naar haar toe, maar dat zou al teveel van het familiegeheim verraden. Er wordt dus een andere reden bedacht voor de terugreis naar China: er wordt een huwelijk opgezet voor Billi's broer, die dan maar met zijn sullige vriendinnetje moet gaan trouwen. 

Terwijl de gehele familie in ieder geval weer even herenigd is,  probeert Billi in innige omgang met haar oma te ontdekken of er een moment komt dat het geheim dan toch echt onthuld moet worden. Oma merkt daar niets van, die heeft het veel te druk met de huwelijksvoorbereidingen. 

Met : Awkwafina, Shuzhen Zhao, Tzi Ma

 FIN - song : Elayna Boynton- Come Healing
 FIN - song : Freda Viola - Senza di te

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...