dinsdag, augustus 03, 2021

Les Crevettes Pailletées (aka The Shiny Shrimps) - Maxime Govare/ Cedric le Gallo


 Les Crevettes Pailletées op IMDb (6,5)

Les Crevettes Paillettées op Moviemeter (3,67)

Het is Pride Week deze week. En de Olympische Spelen lopen nu. Alle reden om deze film te gaan zien deze week. Een vederlicht verhaaltje, maar met veel elan en vreugde gebracht, dus de film (een variant op The Full Monty en vooral op Le Grand Bain) is onderhoudend genoeg om vermakelijk te worden geacht. Niet hoogstaand, maar dat hoeft ook niet altijd. Goed voor af en toe een schaterlach, dat telt vooral. 

Topzwemmer Matthias le Goff raakt in opspraak wanneer hij een homoseksuele interviewer beledigt. Hij wordt door de bond hard gestraft: zijn kandidatuur voor Olympische Spelen en wereldkampioenschappen komt in gevaar als hij niet een taakstraf gaat uitvoeren bij De Glimmende Garnalen, een waterpoloteam dat zich opmaakt (pun intended) voor de Gay Games die later dat jaar in Kroatië plaatsvinden. Matthias peinst er aanvankelijk niet over maar als zowel de bond als zijn eigen dochter kenbaar maken dat ze hem een slappeling zouden vinden als hij er de brui aan geeft, gaat hij de uitdaging toch aan. 

Want een uitdaging is het : het team is een bonte mengeling van karikaturale gay mannen én een enkele transgender. De typecasting in het team is duidelijk: de grote (knuffel)beer, de militante activist, de bescheiden sociale gast, de Grindr- Casanova en de schoorvoetende ontdekker. Ze zitten er allemaal in, elk heeft zijn eigen rugzakje met verhalen en elk vindt in het zwemteam een uitlaatklep. Echter: prestatief is het nog allemaal helemaal niets dus Matthias moet echt aan de bak om dit team gekwalificeerd te krijgen. Dát en de persoonlijke besognes van de teamleden maken dat het team een wervelende aanloop naar de uiteindelijke Vrolijke Spelen neemt. Vele hindernissen worden genomen voordat er daadwerkelijk gescoord wordt. 

Met : Nicolas Gob, Alban Lenoir

 FIN - song : Eddy de Pretto- Kid


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...