woensdag, augustus 18, 2021

La Pazza Gioia (aka Like Crazy) - Paolo Virzi


 La Pazza Gioia op IMDb (7,2)

La Pazza Gioia op Moviemeter (3,16)

Thelma & Louise meest One flew over the cuckoo's nest. Maar dan minder goed. "La Pazza Gioia" is een licht-hysterische film, een archetypische Italiaan eigenlijk, wel echter een met een vriendelijke en zachte ondertoon. 

Twee totaal verschillende vrouwen besluiten de kans te grijpen die ze geboden wordt. Ze zijn van hun psychiatrische instelling naar een werklocatie gebracht, maar de bus om ze weer op te halen is te laat. Plompverloren nemen de twee de lijndienst die langskomt, hun medebewoners in verbijstering en paniek achterlatend. En iets later de verzorgers en instellingsmedewerkers ook. 

De vrouwen hebben een totaal verschillende achtergrond: de ene is bipolair en verkeert in een constante manie, de ander is depressief en vooral levensmoe. Ook hun achtergronden zijn zeer verschillend: Beatrice komt uit een zeer welgesteld milieu, Donatella heeft een drugsachtergrond en is meer lowlife. Ze vinden elkaar echter in hun gezamenlijke zucht naar vrijheid en het ontsnappen aan controle. 

Het lukt de dames langdurig om uit handen te blijven van de verzorgers, hun tocht brengt ze langs een aantal van voor hen belangrijke plekken en gebeurtenissen. Steeds meer blijken de dames elkaar steun te verlenen om hun respectievelijke persoonlijke problemen een plekje te kunnen geven. En steeds meer gaan ze de zorg van de instelling missen. 

Met : Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazotti, Valentina Carnelutti  

 FIN - song : Gino Paoli - Senza fine


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...