dinsdag, juni 21, 2022

Spiderhead - Joseph Kosinski

Spiderhead op IMDb (5,4)

Spiderhead op Moviemeter (2,28)
 

Net toen ik dacht dat het misschien dan toch nog wat ging worden met de film omdat er zowaar een beetje diepgang en conflict in kwam, volgden een aantal dusdanig belachelijke vecht- en vluchtscenes dat deze titel voor mij definitief door het ijs zakte. Idee een voldoende, maar uitvoering een dikke min. 

Een selecte club langgestraften wordt opgevangen in het Spiderhead-instituut: zij hebben getekend voor een ruimhartiger regime dan in gebruikelijke cellencomplexen, daar staat wel tegenover dat zij zich lenen voor medische experimenten. Gevangenisdirecteur Abnesti heeft alle gevangenen voorzien van een medicatie-doseerkastje dat ze op hun rug dragen. Dat kastje wordt gevuld met ampullen met stoffen die gemoedstoestanden kunnen beïnvloeden. Abnesti test op modelgevangen als Jeff, Lizzy en Heather uit of ze door het verhogen van de doses van een bepaalde vloeistof plots verhoogde lustgevoelens krijgen, of ze vrolijker worden danwel angstiger of - dat is de allerergste - dat ze pijn ervaren. 

Jeff is wat slimmer dan de rest en krijgt al snel door dat er andere doelen achter zitten: nadat het in een sessie met de frisse Heather totaal uit de hand loopt en zij vervolgens slachtoffer wordt van haar eigen destructieve gevoelens, weet Jeff de agenda van Abnesti te bemachtigen en ziet hij zijn vermoedens bewaarheid worden: Abnesti is eigenlijk helemaal geen gevangenisdirecteur, hij is eigenaar van een farmaceutisch bedrijf dat er eigenlijk op uit is een volgzaamheidsserum op de markt te krijgen, hetgeen catastrofale gevolgen zou kunnen hebben voor de mensheid. Jeff weet dat hij moet handelen, maar zijn mogelijkheden zijn beperkt. Samen met Lizzy werkt hij aan een plan. 

Met : Miles Teller, Chris Hemsworth , Jurnee Smolett , Mark Paguio

  FIN - song : Herb Alpert - Rise

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...