vrijdag, juni 17, 2022

The Lost Son - Chris Menges

The Lost Son op IMDb (6,4)
 The Lost Son op Moviemeter (2,42)

Meerdere films zag ik met Daniel Auteuil in een belangrijke rol, nog nimmer stelde hij me teleur. Hij is een bij vlagen schuchtere en onhandige acteur die desondanks een intelligentie en doortastendheid uitstraalt. Zo ook in deze mij totaal onbekende titel, die ik op Netflix aantrof. Voor Auteuil een sprong in het diepe want hij spreekt in deze film voornamelijk Engels, waardoor karikatuur op de loer ligt. Hij redt zich daaruit. 

Auteuil is Xavier Lombard in deze film. Lombard is een naar London uitgeweken Parijse rechercheur, die om pijnlijke redenen de wijk naar Engeland genomen heeft. Daar wordt hij benaderd door een oud-collega die hem introduceert bij de rijke schoenhandelarenfamilie Spitz. Deze familie heeft een detective-opdracht voor hem: hij moet hun verdwenen zoon Leon opsporen die er met geld van zijn zus, de dominante dochter Deborah, vandoor is. Leon blijkt drugsverslaafd te zijn, maar Lombard stuit al snel op andere feiten die de verdwijning hebben veroorzaakt. 

Via handig speurwerk komt hij een internationale organisatie op het spoor die zich bezighoudt met kindermisbruik. Heel even twijfelt Lombard, omdat hij weet dat dit te groot is om in zijn eentje aan te pakken, maar onder druk van de familie (zij eisen resultaten te zien van de detective) duikt hij dieper en dieper in deze schimmige wereld, daarbij geholpen door Nathalie, een oude vriendin die in Londen in de prostitutiewereld werkt en daar voor Lombard navraag doet naar de schaarse aanknopingspunten. 

Lombard komt ver met zijn onderzoek, maar moet daarbij doelbewust over de grenzen van zijn eigen veiligheid én zijn eigen mores gaan. In zijn eentje moet hij slim opereren, zijn leven loopt gevaar. 

Met: Daniel Auteuil , Nastassia Kinski ,  Ciaran Hinds , Marianne Denicourt, Katrin CartlidgeGeen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...