dinsdag, december 20, 2022

Antoinette dans les Cévennes (aka My donkey, my lover and I ) - Caroline Vignal

Antoinette dans les Cevennes op IMDb (6,5)

Antoinette dans les Cevennes op Moviemeter (3,02)

Niemendalletje zonder risico, dat gek genoeg wel werd geafficheerd als "gekozen voor de officiële selectie van Cannes". Dat kwaliteitsstempel zie ik er niet aan af, goed is het allemaal niet maar je kunt er ook weer niet kwaad op worden. Een heelveel-in-een-dozijn-komedie, wat mij betreft.
Antoinette is een enthousiaste onderwijzeres, van wie we al snel leren dat ze een verhouding heeft met een van de ouders van een kind uit haar klas. De vakantie nadert, ze ziet uit naar een weekje weg met deze charmante vader. Die stelt haar echter dik teleur door te melden dat hij niet met haar, maar met zijn gezin op vakantie zal gaan: hij gaat wandelen in de Cévennes, een prachtig heuvelachtig gebied. 

Nadat ze de teleurstelling heeft verwerkt, trekt Antoinette de stoute wandelschoenen aan en boekt ze een vakantie in exact hetzelfde gebied: ze gaat in haar eentje vijf dagtochten maken, waarbij een lastezel haar bagage zal meezeulen. Mooie gelegenheid om met zichzelf in het reine te komen, maar wie weet komt ze in dat schilderachtige gebied toch ook haar minnaar tegen. Je weet maar nooit wat er van komt. 

Enfin, de ezel is lastig maar wordt natuurlijk haar beste vriend. En die minnaar? Ja, die ontmoet ze ook, hetgeen tot louter teleurstellingen zal leiden. Het is vooral Antoinette die hier het meeste leert. Leert van zichzelf.

Met : Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte

FIN - song : Dean Martin - My rifle, my pony and me

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...