donderdag, december 22, 2022

The Night Clerk - Michael Christofer

The Night Clerk op IMDb (5,6)

The Night Clerk op Moviemeter (2,71)
 

Ik stond niet sterk genoeg in mijn schoenen om me niet te ergeren aan het overacting gedrag van Tye Sheridan (mede-producer van de film, overigens). Er moest weer eens iemand " met een aandoening" worden weergegeven, een Asperger-syndroom in dit geval. Sheridan haalt alles uit de kast en zoekt zelfs in een aantal andere kasten om middels tics, gebaartjes en gedragingen aan te geven dat we hier echt met een bijzonder iemand van doen hebben. Dat had met minder toegekund, het werkte bij mij in ieder geval storend op het volgen van het verhaal. Was niet nodig geweest.

Sheridan speelt Bart Bromley, een jongeman die als nachtportier in een hotel werkt. Zijn collega's vinden hem zonderling, maar hij redt zich. Wat zij niet weten, is dat hij in enkele hotelkamers geheime camera's heeft aangebracht. Zijn voyeuristische gedrag is echter niet seksueel getint, nee, hij gebruikt de beelden om gedrag van normale mensen aan te leren. Hoe ze hun taal gebruiken, hoe ze zich in telefoongesprekken gedragen etcetera. 

Hij bekijkt al zijn opnames thuis, waar hij in de kelder van zijn moeder's huis woont. De moeder (een onherkenbaar gefacelifte Helen Hunt) heeft geen weet van dit onwettige gedrag van haar zoon. Wanneer Bart op een gegeven moment via zijn opnamen getuige wordt van een moord flipt hij als een bezetene. Hij spoedt zich naar het hotel, naar de hotelkamer waar hij vervolgens door zijn collega ontdekt wordt. Hiermee is Bart ook gelijk verdachte, maar de rechercheur in functie krijgt de vinger er niet achter waarom Bart op dat moment op de plaats delict verscheen. Bart wordt overgeplaatst naar een kleiner hotel maar daar lijkt zich de geschiedenis al snel te herhalen als hij de bekoorlijke Andrea Rivera voor zijn camera krijgt. Deze eenzame knappe vrouw zoekt contact met Bart, zonder dat hij haar bedoelingen doorheeft.

Met : Tye Sheridan, Ana de Armas, Helen Hunt, John LeguizamoGeen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...