donderdag, december 08, 2022

Pourris Gâtés (aka Spoiled Brats) - Nicolas Cuche

Pourris gates op IMDb (6,0)

Pourris Gates op Moviemeter (2,80)

"Dit was geen B-film, dit was een C-film". Duidelijkheid kan niemand mijn vrouw ontzeggen. Vooraf wisten we al dat dit een tamelijke lege komedie zou zijn, maar achteraf klonk het allemaal wel erg hol. Maar goed, nog altijd beter dan een fout WK of ergerlijke praatprogramma's kijken. In die zin is de anderhalf uur niet weggegooid. 

Vader Francis heeft zijn kinderen behoorlijk verpest. Omdat hij een selfmade miljonair is, omdat hij na het overlijden van zijn vrouw de opvoeding van zijn kinderen alleen moet doen (nou ja, met zijn personeel samen dan) wil hij dat zijn kinderen niets tekort komen. Dochterlief shopt zich een ongeluk, oudste zoon zit wel in het bedrijf maar doet dat zonder ook maar een nuttige bijdrage en jongste zoon heet weliswaar student maar betaalt medeleerlingen om zijn huiswerk te doen, zodat hij zich kan richten op het verleiden van hun moeders. Voor de drie prinsenkinderen is het de normaalste zaak van de wereld dat ze maar met de vingers moeten knippen om onmiddellijk hulp en (financiële steun) toegediend te krijgen. Dat gaat lang goed. 

Het breekpunt is voor Francis de melding dat zijn dochter van hem verlangt dat hij haar bruiloft financiert, een verbinding die ze wil aangaan met een playboy die overduidelijk op papa's geld uit is. Op hetzelfde moment staat een boze zakenpartner op vader's stoep omdat diens vrouw met Francis' zoon heeft geslapen, tegelijkertijd verkiest de oudste zoon een feestje op Ibiza boven het vervullen van een zakelijke opdracht van pa. Het is genoeg: Francis gaat het roer omgooien. 

Hij zet in scene dat zijn bedrijf door de belastingdienst wordt belaagd, ze moeten halsoverkop vluchten naar een vervallen buitenhuis van pa in Marseille. En daar begint het: als ze 's avonds iets willen eten, zullen ze daarvoor moeten zorgen: ze moeten het zelf gaan verdienen. Nou ja, slag of stoot, alles of niets, rien ne va plus en meer van die associaties: u weet zelf al ongeveer hoe het afloopt. 

Met: Gerard Jugnot, Camille Lou , Artus, Louka Meliava, Tom Leeb , Francois Morel



Geen opmerkingen:

Four daughters (aka Les filles d'Olfa) - Kaouther Ben Hania

Four Daughters op IMDb (7,3) Four Daughters op Moviemeter (3,73)   Prachtig dit. Ondanks alle gruwelijkheden die er in zitten, kent de docum...