zondag, december 04, 2022

The Little Things- John Lee Hancock

The Little Things op IMDb (6,3)
 The Little Things op Moviemeter (3,09)

Duistere film, dat is alvast een pré. Wat mij betreft iets te karikaturale rollen, maar de film was an sich goed te doen op een zaterdagavondje op de bank. 

Aan alles is te zien dat hulpsheriff Joe Deacon een onverwerkt verleden heeft. Nadat hij uit L.A. vertrok, is hij in een stoffig dorpje in de buitengebieden beland. Als hij door zijn baas naar Los Angeles gestuurd wordt om bewijsmateriaal voor een zaak op te halen, komt er van alles bij hem boven. Hij komt weer op het bureau waar hij ooit om voor ons nog niet duidelijke redenen uit zijn functie is gezet, het is bepaald geen hartelijke ontvangst en goede medewerking krijgt hij ook niet direct. 

Alleen rechercheur Jim Baxter spreekt hem aan, omdat hij het idee heeft veel van Deacon te kunnen leren, ongeacht diens reputatie. Baxter leidt op dat moment het onderzoek naar een seriemoordenaar in de buurt, maar heeft nog weinig successen geboekt. Het wordt een "quid pro quo" - samenwerking, waarbij de raakvlakken tussen Baxter's zaak en een onopgeloste zaak uit het verleden van Deacon steeds duidelijker worden. Ze focussen zich uiteindelijk op één mogelijke dader: het kan haast niet anders of de excentrieke Albert Sparma is de dader. 

Met: Denzel Washington, Rami Malek , Jared Leto 

FIN - song : Thomas Newman - A dead girl wakes

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...