maandag, december 05, 2022

Overdose- Olivier Marchal

Overdose op IMDb (5,5)

 Overdose op Moviemeter (3,05)

Het gaat hard tegen hard in deze clichématige politiethriller. Ongetwijfeld zal ik deze snel vergeten zijn, maar ik weet ondertussen natuurlijk best dat hier een ruim publiek voor is. 

Een Spaanse drugscrimineel wordt vrijgelaten uit de gevangenis en voegt zich weer bij zijn oude syndicaatmakkers. Wat zij niet weten en wij wel, is dat ie inmiddels is overgehaald om verklikker te worden. Sara Bellaïche , rechercheur aan de Franse kant van de Pyreneeën, heeft hem overtuigd dat de organisatie waarvoor hij enkele jaren in de cel heeft opgeknapt, met zijn hulp ontmanteld kan worden. 

Dat moet allemaal gebeuren tijdens een drugstransport dat vanuit Catalonië naar respectievelijk Toulouse en Parijs moet lopen. Vanuit Parijs komt er bovendien nog een speciaal politieteam bij dat verbanden ziet tussen de moord op twee tieners in Parijs en de drugsclub uit Spanje. 
We volgen het transport , we volgen ook de langzame toenadering tussen Sara en haar Parijse evenknie Richard Cross én we volgen de zorgen die Sara tijdens het transport heeft over het welzijn van haar informant. 

Met : Sofia Essaïdi , Assaad Bouab , Alberto Amman

FIN - song : Axel Bauer - C'est malin

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...