vrijdag, december 16, 2022

Semper Fi (aka Brothers in Arms) - Henry Alex Rubin

Semper Fi op IMDb (6,1)
 Semper Fi op Moviemeter (3,09)

Ik vreesde een heel andere film te zien te krijgen, gelukkig ging het toch een andere kant op dan de korte beschrijving aankondigde. Soms dwing ik mezelf films ver buiten mijn league te bekijken (oke, het kan te gek ook), meestal zie ik dan mijn vooroordelen bevestigd maar dit keer viel het toch iets anders uit. 

Het werd dus geen reeks scenes in jeeps en tanks die, gelardeerd met bloederige gevechten en veel geschreeuw, een stoer verhaal vertellen over mannelijke mannen. Voor mij een plus, ik keek niet naar een hedendaagse oorlogsfilm. Wél ging het over male bonding en dan vooral over broederschap. 

Een clubje Amerikaanse reservisten wordt opgetrommeld om te strijden in Irak, ze beloven voor elkaar te zorgen. Dat blijkt nodig als een van hen in de strijd een onderbeen verliest en gered moet worden. Cal, de natuurlijke leider van het clubje, sleept hem eruit en brengt ook de rest van de vrienden weer veilig thuis. 

Daar vervallen de heren, ondanks hun respectievelijke banen, in een vorm van ledigheid die doorgaans eindigt in drankgelagen in de lokale pub. Cal's broer, Oyster, gaat daarbij een keer opzichtig in de fout en wordt na een vechtpartij gearresteerd en in de bak gegooid. Cal, zelf politieagent, probeert met man en macht hem vrij te krijgen maar het verleden van zijn broer maakt dat deze faux pas de druppel was die de emmer deed overlopen: hem wacht een lange gevangenisstraf, ondanks dat hij wanhopig probeert zijn onschuld te bewijzen door te zeggen dat hij er door het slachtoffer is ingeluisd. 

In de gevangenis wordt hij zwaar op de huid gezeten door corrupte en sadistische bewakers, bij elk bezoek aan zijn broer ziet Cal hem verder achteruit gaan. Het maakt dat hij een snood plan beraamt, Hij roept zijn vrienden, die eigenlijk zijn oude eenheid vormden, bij een om te kijken of ze zijn broer kunnen bevrijden en een vrijgeleide naar het buitenland kunnen geven. Semper fi, eeuwige trouw. U weet wat dat inhoudt. 

Met : Jai Courtney, Nat Wolff, Finn Wittrock, Arturo Castro, Leighton Meester , Beau Knapp


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...