maandag, maart 25, 2024

Niks vreemds aan- Andrejs Ekis

Niks vreemds aan op IMDb (5,4)
 Niks vreemds aan op Moviemeter (2,15)

Het lijkt allemaal bedrieglijk makkelijk, film maken in Nederland. Met een ideetje, een half uitgewerkt script en een clubje welwillende acteurs die allemaal niet in de hoogste salarisschalen vallen, kom je een heel eind. Mozaïekje ervan bakken en hup: op naar de kassa. Het gaat niet eens zo slecht met de vaderlandse filmindustrie, maar zou men alsjeblieft een beetje meer aandacht willen besteden aan het verhaal, aan de kwaliteit?

Twee stellen en een eenling, daar draait het allemaal om in deze film. Het ene stel bestaat uit een blufferig Zuidas-type en zijn statusgerichte vriendin. Hoewel hij zijn vriendin prachtig en sexy vindt, wil hij toch een keer de spanning opzoeken. Swingen! Het andere stel gaat gebukt onder werkstress en sleur waardoor de fut uit hun relatie is weggetrokken. Niet dat ze elkaar niet meer liefhebben, maar seks staat niet meer op de agenda. 

Suus, de vrouw in het suffende stel, schrijft zich verontwaardigd in op een partnerruil-app waarbij ze contact krijgt met  blufkikker Xander, die zijn relatie zo graag wil opleuken. De twee stellen ontmoeten elkaar en er ontstaan perikelen voordat ze kruislings (hahaha) een slaapkamer opzoeken.

In de flat daarboven is een mutsige vrouw zich wild geschrokken: er staat opeens een naakte man op haar balkon, die duidelijk op de vlucht was. Zij leert die man enkele levenslessen, waarna hij haar enkele liefdeslessen leert. 

Moraal van dit verhaal? Tja, zeg het maar.

Met : Frederik Brom, Peggy Vrijens (haha), Ilse Warringa, Loek Peters, Tina de Bruin, Juvat Westendorp

FIN - song : Mell & Vintage Future- High on love

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...