zaterdag, maart 09, 2024

Deadlock - Jared Cohn

Deadlock op IMDb (3,6)
 Deadlock op Moviemeter (1,81)

Ter verdediging van mezelf voer ik aan dat ik een stevig inspannende dag had met controle-afspraken en vooral een intensieve verhuizing. Afgemat zat ik op de bank, anders had ik deze nooit aangeklikt: een gemiddelde actiefilm zou niet al te veel van het voorstellingsvermogen eisen en was dus lekker makkelijk te verhapstukken. Prima uitgangspunt, maar zo simpel en zo gewoonweg slecht had ook weer niet gehoeven.

In deze laatste (?) rol van Bruce Willis zien we hem als Ron Whitlock, een oud-commando die wraak neemt op de politie. Deze hebben bij een inval zijn ene zoon doodgeschoten en zijn andere zoon gearresteerd, terwijl dit achteraf allemaal op een misverstand bleek te berusten. 

Whitlock organiseert een kleine bende om zich heen en overvalt de grote stuwdam. Het personeel wordt overmeesterd en de technici worden gedwongen een van de dammen open te zetten, waardoor al snel de overstroming in de ondergelegen delta begint. In de tussentijd sommeert Whitlock de agenten die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn zoon naar de stuwdam te komen. Die gaan op zeker een duister lot tegemoet. 

Een van de technici die op het moment van de inval met onderhoudswerkzaamheden aan de dam bezig was, heeft ondertussen een bevrijdingsactie op touw gezet: in zijn eentje tegen Whitlock's gehele team. Nog voordat de NSA en het leger te hulp kunnen komen, heeft hij de machinekamer al bereikt.

Met : Bruce Willis, Patrick Muldoon, Matthew Marsden, Michael DeVorzon, Ava Paloma

Geen opmerkingen:

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe

The Electrical Life of Louis Wain op IMDb ((6,8)   The Electrical Life of Louis Wain op Moviemeter (3,09) Fijne vermakelijke film, op het ve...