zondag, maart 24, 2024

Une belle course (aka Driving Madeleine) - Christian Carion

Une belle course op IMDb (7,1)

Une belle course op Moviemeter (3,51)

Heel fijne, kleine film. Niks spectaculairs, niks buiten de lijntjes maar dermate intiem en aangrijpend dat je gewoon denkt dat ie wel langer had mogen duren. Dat zijn voor mij altijd de betere films om te kijken.


Charles is een krabbelende Parijse taxichauffeur die maar met moeite het hoofd boven water kan houden. Qua strafpunten staat ie op het randje, bij een volgende verkeersovertreding kan ie zijn rijbewijs kwijtraken. Financieel gaat het niet oké, er bestaat zelfs een kans dat ze hun huis moeten verkopen als er niet iets verandert.

De taxicentrale vraagt hem  of hij een rit aan wil nemen die hem eerst een stuk buiten de stad brengt. Hij heeft het geld te hard nodig om te kunnen weigeren en rijdt dus richting randje platteland om daar een oude mevrouw op te pikken. Hun contact begint aan alle kanten verkeerd, maar daar komt gaandeweg verandering in.

Madeleine, de oude dame, begint hem ongevraagd haar levensverhaal te vertellen. Charles blijkt haar tet hebben opgepikt bij haar net verkochte woning en ze moet zich nu melden bij een verzorgingstehuis. Daar heeft ze echter nog helemaal geen zin in, dus ze vraagt hem om eerst nog even langs haar oude woonplekken te rijden. Gaandeweg komen de twee echt met elkaar in gesprek en ontstaat er iets wat op een band lijkt. Madeleine blijkt schokkende dingen te hebben meegemaakt in haar 92-jarige leven, toch is zij degene die Charles uit zijn eigen misère probeert te praten. U snapt: de twee komen nader tot elkaar en hebben samen de dag van hun leven.

Met : Dany Boon, Line Renaud

 

FIN - song : Etta James - At last

Geen opmerkingen:

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe

The Electrical Life of Louis Wain op IMDb ((6,8)   The Electrical Life of Louis Wain op Moviemeter (3,09) Fijne vermakelijke film, op het ve...