zondag, maart 24, 2024

The Tunnel (aka Tunnelen) - Pal Oie

The Tunnel op IMDb (6,0)
 The Tunnel op Moviemeter (3,02)

Ouderwetse rampenfilm, die het script geheel volgens de lijntjes van het genre invult. Lange halen, gauw thuis: stukje persoonlijk verdriet, vader-dochter problemen en uiteraard veel heldhaftigheid.

Bijna kerst, vader Stein heeft er woorden over met zijn dochter Elise. Zij heeft geen zin om met papa's nieuwe vriendin aan tafel te zitten, ze verwijt hem dat hij haar overleden moeder al te snel vergeten is. Er wordt met deuren geslagen, Elise vertrekt boos en stapt op de bus naar Oslo. Die komt niet ver.

Een paar kilometer verderop namelijk strandt de bus in een tunnel waar een klein stukkie verderop een tankwagen is gecrasht. Die lekt natuurlijk, die gaat ook ontploffen. Het stroopt op, van beide kanten, terwijl de alarmcentrale en de hulpdiensten maar moeizaam op gang komen: waar precies vond het ongeluk plaats? kunnen we de ventilatoren in de tunnel harder aanzetten om de rookontwikkeling tegen te gaan? Weten we hoeveel mensen er vastzitten? 

Stein is brandweerman en wordt te hulp geroepen, hij moet met zuurstofmasker de tunnel in. Op dat moment weet ie nog niet dat ook zijn dochter daar ergens tussen zit. Er heerst paniek, er ontstaan nieuwe botsingen van vluchtende auto's en mensen beginnen problemen met hun luchtwegen te krijgen. Het is een ramp. 

Met: Thorbjorn Harr, Ylva Fuglerud, Lisa Carlehed, Mikkal Brad Silset

FIN - song : Highasakite- Under the sun

Geen opmerkingen:

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe

The Electrical Life of Louis Wain op IMDb ((6,8)   The Electrical Life of Louis Wain op Moviemeter (3,09) Fijne onderhoudende film, op het v...