woensdag, maart 06, 2024

Envole-moi (aka Fly me away)- Christophe Barratier

Envole-moi op IMDb (6,2)
 Envole-moi op Moviemeter (3,14)

Behoorlijk van-dik-hout-naar-planken film maar toch is het er eentje die goed te verdragen is. Dat komt doordat men van nare karikaturen naar sympathieke personages toewerkt. "Alle mensen deugen", of in ieder geval een variant daarop. 

Daar lijkt het in het begin nog niet op: Thomas, zoon van een welgestelde chirurg, brengt zijn dagen (nou ja, eigenlijk zijn nachten) door met feesten en braspartijen (met het geld van pa, zoveel is al snel duidelijk). Als hij daar op een avond te ver in gaat en dronken de bolide in het zwembad van pa parkeert, is voor vaderlief de maat vol. 

Alle pasjes en tegoeden van Thomas worden geblokkeerd. Tenzij hij zijn leven betert. Dat kan hij doen door zorg te gaan dragen voor papa's favoriete patiënt. Deze jongeman, Marcus genaamd, is 12 jaar oud en chronisch ziek. Aanvallen, epilepsie en zuurstoftekorten beperken de jongen in zijn doen en laten. Daar kan Thomas verandering in brengen. Die probeert dat aanvankelijk ook maar geeft al snel op als blijkt dat de jongen bijna overlijdt doordat Thomas te laat met de zuurstoffles aankomt. Marcus' moeder ziet hoe haar zoon zich weer teleurgesteld opsluit, Thomas' vader gooit voor zijn zoon letterlijk de deur op slot. 

We hebben allemaal voldoende films gezien om te weten wat er hierna gebeurt. En dat gebeurt best op een aangename wijze, zodat wij als kijker er ook nog wat wijzer van worden. 

Met : Victor Belmondo, Gerard Lanvin, Yoann Eloundou, Marie-Sohna Condé

FIN - song : Jean-Jacques Goldman - Envole moi

Geen opmerkingen:

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe

The Electrical Life of Louis Wain op IMDb ((6,8)   The Electrical Life of Louis Wain op Moviemeter (3,09) Fijne onderhoudende film, op het v...