vrijdag, maart 01, 2024

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)
 Gold op Moviemeter (2,76)

Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n fysieke rol, Hij brengt het er aardig van af, vooral omdat ie niet overdreven veel bewegingsruimte heeft. De film is overigens niet van noemenswaardige betekenis, het is een lang uitgesponnen "Trust Nobody" verhaal. 

Efron heeft in de film niet eens een naam, hij speelt Man One. Meneer heeft duidelijk iets meegemaakt in het verleden waardoor hij van zins is alles achter zich te laten. Blijkbaar heeft hij werk aanvaard op een afgelegen "compound", waar hij na een pittige treinreis alleen nog heen vervoerd moet worden. hij heeft daarvoor een jeep met chauffeur geregeld, maar deze chauffeur "Man Two" blijkt al snel niet de gezelligste.

Eerst rukt hij Man One een poot uit door de ritprijs naar de compound te verdubbelen, daarna blijkt hij op allerlei manier tegen zijn zin in dit avontuur verzeild te zijn, hetgeen hij botviert op meneer Eén.

Ze moeten in de gloeiendhete woestijn zuinig zijn met water en materialen en Man Two is dan ook woest op zijn passagier als blijkt dat hij door het aanzetten van de airco de motor aan de kook heeft gebracht, Terwijl hij zijn jeep repareert, struint de ander een beetje rondom de auto heen en ziet plots iets bijzonders. Midden in de woestijn stuit hij op een mega-goudklomp die in een zware rots verwerkt zit. Die rots graven ze niet zomaar uit met hun handen, daar moet materieel bij komen.

De twee steggelen om wie er bij het rotsblok blijft en wie terug gaat om een graafmachine te regelen. Omdat hij de ontdekker van het goud is, staat One erop om te blijven. Two gaat terug en belooft binnen enkele dagen met een graver terug te zijn. Hij laat water en blikvoer achter en rijdt weg. U snapt, de ontberingen in de woestijn knagen aan Man One (soms letterlijk), het water raakt op en de eerste hallucinaties komen. Waar blijft die meneer Twee toch?

Met : Zac Efron, Anthony Hayes, Susie Porter

FIN - song : Nick Cave & the Bad Seeds - People ain't no good

Geen opmerkingen:

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe

The Electrical Life of Louis Wain op IMDb ((6,8)   The Electrical Life of Louis Wain op Moviemeter (3,09) Fijne vermakelijke film, op het ve...