woensdag, april 29, 2020

Angel has fallen - Ric Roman Waugh

Angel Has Fallen op IMDb (6,4)
Er was weer eens iets omgevallen en Mike Banning kon weer opdraven. Na Olympus en Londen was dit keer de Angel gevallen. De betreffende Angel was de president van de VS, die een moordaanslag ternauwernood overleeft en in coma belandt. Banning was bij die actie aanwezig uit hoofde van zijn Secret Service-functie, maar door handig manoeuvreren van de daders komt de verdenking bij hem terecht.
De daders blijken te verkeren in kringen van milities die meer macht willen, uiteraard doen ze dat door middel van het aloude wapen van "fear and surprise". Het moet gezegd: ze zijn inventief. Vooraf hebben ze gestrooid met haren en ander DNA-materiaal van Banning, er wordt geld gestort op zijn rekening vanuit een of ander mistig Russisch account. Dit is allemaal mogelijk doordat die militie geleid wordt door Banning's oude opleidingsmaatje, die het spuugzat is dat zijn militaristische zienswijze weinig poot aan de grond krijgt in Amerika. Zijn netwerk breidt zich uit, tot in hoge Washington-kringen.
U snapt: Banning moet aardig aan de bak om ten eerste uit de gevangenis te blijven, ten tweede de werkelijke daders op te sporen en dan uiteindelijk toe te komen aan zijn hoofdtaak: het beschermen en in leven houden van de president.

Ik viel er iets later in door een telefonische vergadering, maar het plot kon door mijn vrouw in enkele zinnen bijgepraat worden. Zo'n film.

Met : Gerard Butler, Morgan Freeman , Danny Huston , Nick Nolte

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...