donderdag, april 30, 2020

Raul - Matias Venables

Raul op IMDb (5,8)
Kleine film over de levensinzichten van een ervaren kapper. Raul staat al 30 jaar in de kapperszaak, het jubileum nadert. Hij nam de zaak over van zijn vader en heeft zijn hele leven niets anders gedaan.
Alle informatie die hij over het leven heeft, komt van buiten, van de gesprekken die de klanten met hem voeren en waar hij slechts sporadisch hummend iets aan toevoegt.
Met het jubileum in zicht ziet hij dat dit het moment moet zijn om verandering toe te passen: als hij iets met zijn leven wil , dan moet het nu , anders doet hij het nooit meer.
Hij laat de winkel een dagje dicht, bezoekt parken en spreekt daar op bankjes met interessante mensen. Hij gaat naar het café en leert een andere , veel joyeuzere kant van de mens kennen. En ja , hij ontmoet een vrouw. Niet direct een makkelijke, maar toch. Met een paar simpele aanpassingen ziet zijn leven er opeens heel anders uit..

Met : Ramon Gonzalez, Paula Zuniga

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...