woensdag, april 08, 2020

Submergence- Wim Wenders

Submergence op IMDb (5,4)
Ah, de naam Wim Wenders op de credits. Dan weet je dat je goed verzorgde beelden krijgt, dat het visueel goed verzorgd is. De verwachtingen komen uit: het ziet er allemaal goed uit in deze licht filosofische vertelling.
Zij is oceanograaf, hij is terrorismebestrijder. Ze ontmoeten elkaar aan de Franse kust, beiden in teruggetrokken voorbereiding op een missie. Missies van totaal verschillende aard, maar beiden op hun manier bezig om de wereld een stukje mooier te maken, om inzicht te krijgen in hoe we de aarde kunnen verbeteren.
Zij vertrekt voor een duik in de diepste oceaanwateren om te onderzoeken wat voor vormen van leven er mogelijk al zijn en wat wij daar boven water mee kunnen. Hij vertrekt naar Somalië om de voorbereidingen van een reeks aanslagen in de westerse wereld te dwarsbomen. Ze beloven het contact met elkaar te houden maar dat is vanaf dag 1 lastig. Het twijfelen begint. Denkt ie nog wel aan me? Zou ze nog weten wie ik ben? Waarom reageert hij niet op mijn berichten?

Met: Alicia Vikander, James McAvoy

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...