maandag, april 06, 2020

The Good Liar - Bill Condon

The Good Liar op IMDb (6,6)
Dat het een 'clash of the titans' gaat worden, zie je al als je de affiche aanschouwt. Helen Mirren, karakteractrice met een prachtige palmares. Ian McKellen, acteur van stavast met een enorme staat van dienst. Dat gaat knetteren. Inderdaad pakt het acteerwerk van beiden je volledig in, de film is aan vele kanten prettig te ondergaan.

Mirren is Betty McLeish, afgelopen jaar weduwe geworden en nu voorzichtig op het dating-pad. Vooralsnog onder een andere naam, ze moet het eerst maar eens zien. Ze heeft een afspraak met een oudere man die na enig aarzelen aangeeft dat ie ook niet alles op het webformulier naar waarheid heeft ingevuld. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten dus ze schuiven de futiliteiten al gauw opzij. Betty vindt het gezelschap van Roy, zoals ie in het echt blijkt te heten, aangenaam doordat hij zich als een ware gentleman gedraagt. Ze neemt zijn krakkemikkige knieën voor lief, sterker nog: ze biedt hem onderdak aan. Ze heeft ruimte zat, hij kan wel in een kamertje bij haar zodat hij niet steeds al die trappen naar zijn woninkje op hoeft.
Wij weten dan al dat Roy helemaal niet ziek, zwak en misselijk is. Roy is meester in de misleiding en is overduidelijk uit op het geld van Betty, terwijl hij in de tussentijd nog wat aanstaande zakenmannen oplicht. Alle seinen staan op rood voor Betty, maar ze heeft niets door. Zelfs de waarschuwingen van haar scherpe kleinzoon Stephen slaat ze in de wind, volgens haar kan die oude wankele heer helemaal geen slechte bedoelingen hebben. We waren op een spreekwoordelijke Titanic: hoe lang zal het duren voor ijsberg Roy toe zal slaan en Betty haar geld zal ontfutselen?

Met : Helen Mirren, Ian McKellen, Russel Tovey, Jim Carter

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...