maandag, april 13, 2020

The Gentlemen- Guy Ritchie

The Gentlemen op IMDb (8,0)
Vlotte vertelling, geheel in Guy Ritchie-stijl. Scherp gesneden, veel tempowisselingen, veel tongue-in-cheek humor en een inventief misdaadverhaaltje. Herkenbaar in alles, en dat is een kwaliteit.

Louche afperser Fletcher bezoekt Ray, de consigliere van een misdaadsyndicaat dat zich op "de schone kant" van de drugshandel richt. Het bedrijf van Michael Person , de baas van Ray, richt zich op de productie van marihuana. Dat is een bewuste keuze: cocaïne en heroïne eisen teveel levens, in hun ogen, terwijl de gebruiker van hun hasjiesj doorgaans een leven lang vrolijk doorrookt. Hoe het ook zij, Pearson heeft het wel lang genoeg gedaan en overweegt zich terug te trekken uit de handel. Daartoe zet hij zijn bedrijfje in de verkoop en u snapt dat daar niet gewoon keurige zakenmannen op afkomen.
Pearson krijgt te maken met spanningsvelden tussen andere drugsconglomeraten die allen zo voordelig mogelijk de uitgebreide markt van Pearson willen overnemen. Omdat ze dat tegen een zo klein mogelijk bedrag willen doen, pakken ze uiteraard eerst diens handel aan zodat zijn marktwaarde daalt. Een keur aan fouterikken komt voorbij , elk met een grote dosis eigenbelang, maar Pearson is niet van plan zijn levenswerk voor een appel en een ei van de hand te doen. Zijn rechterhand Ray is daarin een cruciale factor.

Met : Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Jeremy Strong , Michelle Dockery, Colin Farrel

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...