zondag, januari 03, 2021

Berlin, I love you - 11 regisseurs


 Berlin, I love you op IMDb (4,6)

Wonderlijk mozaïek over 1 van de mooiste steden in de wereld, in ieder geval 1 van mijn 2 favoriete plaatsen in Europa. Berlijn wervelt, net zoals Berlijn bouwt op een onschatbare hoeveelheid geschiedenis. De stad is zowel hip als historisch, menigeen valt voor Berlin zodra men er eenmaal geweest is. 

Daar bouwen de maar liefst elf verschillende regisseurs van deze film gretig op voort. Een aantal korte verhalen lopen door elkaar heen, een enkele keer zie je de hoofdpersoon van het ene verhaal toevallig iemand uit een ander deel passeren. Dat werkt . Eigenlijk kent de film maar één hoofdpersoon en dat is de stad zelf. 


Een stad waarin mensen hun creatieve hoogtepunt hopen te vinden, maar ook een stad waarin mensen hun ultieme verstopplek hopen te vinden voor het verdriet dat ze hebben meegemaakt. Een stad waarin het nachtleven bruist maar waarin ook de simpele winkelier veel interessante klanten in zijn winkel krijgt. Een stad waarin een enorm vluchtelingenprobleem heerst, maar ook een stad waarin hulp is voor de geslagen vrouw die haar huis uit wordt gezet. 

Het is allemaal niet giga-hoogstaand, maar het is prettig en liefdevol. Met een keur aan bekende gezichten. 
Met : Helen Mirren, Keira Knightley, Mickey Rourke, Luke Wilson , Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...