zaterdag, februari 20, 2021

Lying and stealing - Matt Aselton

 

Lying and Stealing op IMDb (5,4)Regisseurs zijn gek op een goede kunstroof. Het is een beetje Robin Hood, het is vaak spannend en er inventief met de camera worden omgegaan. Dit is er ook weer eentje, hij is alleen niet zo goed als ie zou kunnen zijn. 

Ivan Warding is zo'n type dief: hij heeft verstand van kunst dankzij een paar jaar kunstacademie, hij ziet er goed uit en doet het dus goed op vernissages en recepties en hij werkt secuur. Hij werkt in opdracht van een rijke Griekse gokmagnaat, die met de regelmaat van de klok bestelling hij hem opgeeft. Ivan betaalt met die klussen de schuld van zijn vader af, nog een paar klussen en de schuld is voldaan. 

Uiteraard gaat dat niet vanzelf: Ivan heeft slordigheden begaan bij een van zijn inbraken en heeft nu de FBI achter zich aan. Met de hulp van een net zo hard sjoemelende vriendin smeed hij een plan om beide partijen tegen elkaar uit te spelen: de FBI is vast meer geïnteresseerd in de grote vis dan in de stelende klusjesman die hij is. 

Met : Theo James, Emily Ratajkovski, Fred Melamed


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...