zaterdag, februari 20, 2021

Force 10 from Navarone- Guy Hamilton


 Force 10 from Navarone op IMDb (6,4)

Gedateerde oorlogsfilm , die toch nog enigszins de moeite van het bekijken waard is vanwege de vele bekende gezichten die er in voor komen: Bondjes als Richard Kiel en Barbara Bach, Jaws-kapitein Robert Shaw (die kort na het maken van deze film zou overlijden) en de heldhaftige Harrison Ford. Onder andere. 

Kort nadat bij hun eenheid bij het eiland Navarone verraden is, krijgen twee Britse legermannen de opdracht om de verrader alsnog uit te schakelen. Deze bevindt zich op dat moment in Joegoslavie, waar hij zijn dubbelspel vervolgt door te laveren tussen de Cetniks en de partizanen. De twee mannen reizen mee met een groepje dat zich zelf Force 10 noemt. Deze worden uitgezonden om de opmars van de Duitsers tot stand te brengen. Daartoe moeten ze een belangrijke brug omver zien te krijgen, zodat de tanks niet verder kunnen rollen. 

De mannen lopen geregeld het risico op ontmaskering, maar komen ondanks vele tegenslagen toch steeds dichter bij hun respectievelijke doelen. 

Met : Robert Shaw, Harrison Ford, Edward Fox, Franco NeroGeen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...