donderdag, februari 11, 2021

Crypto- John Stalberg jr


 Crypto op IMDb (5,3)

Matige film die probeert mee te liften op het succes van financiële thrillers. Voeg daar het stukje rauw-Amerikaanse plattelandskerels als in "Hell or High Water" toe en je krijgt een beeld van de setting van deze film. 

Martin Duran jr. is een coming man op Wall Street: de hoogste cijfers van de academie, gemotiveerd doch onkreukbaar. Dat laatste breekt hem op bij zijn eerste baan bij een bank als hij daar iets te zeer de vinger op de zere plek legt. Hij wordt "verbannen" naar Elba. Elba, New York, that is en het is toevallig zijn oude woonplaats. Daar moet hij een corruptieonderzoek gaan doen. 

In dat kleine plattelandsplaatsje is hij ten eerste al een opvallende verschijning vanwege zijn zakelijke uitstraling tussen de boerenmensen, daarnaast loopt hij tegen de agressie van zijn broer en zijn vader aan , die hem weglopen verwijten. Weglopen toen het slecht ging met zijn moeder, weglopen richting het grote geld. 
Stukje bij beetje legt Duran de lijnen bloot van de financiële misstappen, die bijna allemaal leiden naar een kunsthandel met een verknipte eigenares. Hij wordt daarbij geholpen door zijn oude vriend Earl, die het runnen van een slijterij combineert met een miningbedrijfje voor crypto-munten. Ja echt, ik verzin het niet.
Net zo stukje bij net zo beetje komt Duran ook weer een beetje in contact met zijn familie en u snapt natuurlijk al dat daarin de sleutel ligt van het verbinden van alle lijntjes van het verhaal. 

Met : Beau Knapp, Luke Hemsworth, Kurt Russell , Alexis Biedel, Jeremy HarrisGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...