woensdag, februari 17, 2021

Hasta la vista (aka Come as you are) - Geoffrey Enthoven


 Hasta la vista op IMDb (7,4)

Heerlijke Vlaamse roadmovie over drie lichamelijk gehandicapten die vernomen hebben dat er in Punta del Mar, Spanje, een bordeel bestaat dat seksuele diensten kan aanbieden aan mensen met hun problematiek. Ze zijn alle drie nog maagd en zijn niet van plan "ongebruikt retour" te gaan (die term heb ik geleend van iemand uit mijn familie die deze uitdrukking bezigt). 

Ze smeden een plan : aan hun ouders vertellen ze dat ze op wijnroute gaan , dat ze in Frankrijk en Spanje diverse wijngaarden willen bezoeken. Een begeleider wordt geregeld , akkoord wordt verkregen en alles lijkt set and done. Totdat een van de drie , de jonge Lars, een verslechtering van zijn diagnose krijgt voorgeschoteld waaruit blijkt dat hij de reis niet zou moeten aanvaarden. De ouders gaan voor het plan liggen, maar de drie besluiten stiekem toch te gaan. Andere begeleider, ze weten niet wat ze aan gaan.

In het holst van de ochtend staan ze klaar als het gammele busje voorrijdt: er stapt een volkse kamerbrede dame uit. Ja, ze heet Claude, jullie verwachtten een man maar ik ben het. Moeizaam wordt de tocht aanvaard, op nieuwe condities en in een ongemakkelijke setting. Het zal u niet verbazen dat er eerst een aantal nare gebeurtenissen moeten voorvallen voordat de groep nader tot elkaar komt. 

Met : Robrecht van der Toren, Gilles de Schrijver , Tom AudenaertIsabelle de HertoghGeen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...