dinsdag, februari 16, 2021

If Beale Street could talk - Barry Jenkins


 If Beale Street could talk op IMDb (7,1)

Taaie film, tussen goed en oké in. Zeer ingetogen gebracht maar met een paar heftige uitspattingen waardoor er regelmatig genoeg oplevingen zitten in de kalme camera-voering. De personages krijgen de kans om goed voor het voetlicht te brengen waar ze voor staan, shots worden lang aangehouden: het is duidelijk dat Barry "Moonlight" Jenkins voor het effect gaat. Bij mij werkte het wel, maar ik heb van anderen ook al minder positieve beoordelingen gehoord.

Alles draait om de jarenlange liefde tussen Tish en haar Alfonso. Ze schelen drie jaartjes maar zijn altijd met elkaar opgetrokken, In het begin nog niet bewust van het gegeven dat dit op een liefdesrelatie zou uitdraaien maar al gauw weten ze dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Net op het moment dat huisje-boompje-beestje binnen handbereik is, gebeurt er iets vreselijks: Fonny (Alfonso's koosnaam) wordt opgepakt voor een verkrachting. Wij leren al snel dat hij niet in de buurt van de plek des onheils is geweest, wij weten ook dat dit een wraakactie is van een racistische politieagent die voor het gemak de bewijslast even opzij schuift en vol trots een dader presenteert. 

De beide families staan tegenover elkaar, maar de vaders werken samen om hun (schoon)zoon vrij te krijgen, Tish blijft onvoorwaardelijk in haar vent geloven en doet er alles aan om de zaak van tafel te krijgen. Maar de vooroordelen tegen de zwarte bevolking blijken hardnekkig, niets gaat vanzelf. 

Met : Kiki Layne, Stephan James, Colman Domingo, Regina King, Teyonah ParrisGeen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...